BARST Architecten

februari2013

Woning Benoordenhout afgerond

Benoordenhout terrasDit dubbel woonhuis is de afgelopen paar jaar in enkele stappen aangepakt. De woning (1928) is gelegen op een markant punt in een bouwblok in de wijk Benoordenhout te Den Haag.
Enkele jaren geleden is de woning van binnen geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. Bovendien werd de ruimtelijke organisatie van de woning op een paar plekken geoptimaliseerd. De wensen van de bewoners zijn vervuld waarbij de hoofdopzet van de woning werd gerespecteerd.
Onlangs is de laatst geplande fase uitgevoerd: het bouwkundig vernieuwen en herontwerpen van het dakterras op de top-etage dat uitkijkt op het aangrenzende park. De hout-compostiet terrasplanken zijn van Twinson.

 

Woonhuis Lyceumkwartier Zeist

2013 is voor BARST gPlato schets klestart met een mooie opgave in het fraaie Lyceumkwartier in Zeist. Een half vrijstaand landhuis, ontworpen in 1928, gebouwd in 1931 krijgt nieuwe bewoners.De woning is gedurende  80 jaar een paar keer onder handen genomen. Opvallend en minder opvallend. Zo heeft de woning  begin jaren zestig een grote uitbouw gekregen in de tuin.

De opdrachtgevers willen de woning graag helemaal geschikt maken voor de bewoning door hun gezin. Dat betekent een zorgvuldige analyse van de organisatie van hun woonprogramma en wensen. Daarbij zal onder meer de uitbouw op de schop gaan. Tegelijkertijd zal de 2-onder-1-kap ‘villa’ uiteindelijk aan de buitenzijde een meer coherente uitstraling krijgen –  het oorspronkelijke versterkend.

Kinderdagverblijf & BSO weer open

Kinderdagverblijf & BSO geopend
Kinderdagverblijf & BSO geopend

Het Voortvarend Scheepje aan de ‘s-Gravendijkwal is weer in gebruik na de oplevering in juli 2012.
De huisvesting van dit Kinderdagverblijf/BSO werd in juni 2011 getroffen door een zeer ingrijpende brand. De schade was groot: het casco en de gevel bleven goeddeels intact, het interieur was geheel verloren. Op dat moment lagen er al plannen voor een uitbreiding van zowel de vierkante meters binnen als buiten in de vorm van een opgetild terras op de 1e verdieping.
Na de brand werd BARST betrokken bij het project als uitvoerend architect.
Het pand werd hersteld, in het interieur werd een slag geslagen die zorgde voor een heldere indeling voor de diverse groepen voorzien van moderne slaap- en sanitairvoorzieningen en bovenal hedendaagse brandveiligheidsvoorzieningen en vluchtwegen. Kap en gevel werden gerenoveerd en de lifttoren is als een nieuw element toegevoegd.

Nieuwe website BARST online!

JWG_3512-klBARST bestaat 9 jaar en presenteert haar nieuwe website! Op een geheel nieuwe en frisse wijze presenteren wij ons werk en onze vernieuwde organisatie.
We geven een overzicht van afgeronde projecten en de lopende projecten. Nieuwsberichten geven statusupdates van onze verschillende lopende en nieuwe projecten én informeren u over onze andere werkzaamheden.
De 3 partners hebben het bureau BARST gereed gemaakt voor de toekomst. De nieuwe huisstijl en website staan voor de vernieuwde vorm waarin BARST haar werkzaamheden en het bureau hebben gegoten: Buro voor Architectuur, Onderzoek en Advies. Het bureau flexibeler, onze diensten breder en meer diepte in ons werk. In 2012 vormde het gaan werken met BIM hierin een belangrijke 1e stap. Wat niet verandert is wat men van ons gewend is: betrokken, professioneel en persoonlijk zetten wij ons namens u als opdrachtgever in voor de verwezenlijking van uw bouwopgave.

Copyright © 2015 Barst Architecten. All rights reserved.