BARST Architecten

16 woningen Wateringse Veld

Voor Bouwfonds Ontwikkeling Delft werkt BARST aan een fase van 32 villa’s en 2-kappers in De Binnentuinen, een onderdeel van uitbreidingswijk Wateringse Veld te Den Haag.
BARST voert de werkzaamheden uit in opdracht van Scala architecten uit Den Haag.

De hoogwaardige wijk kenmerkt zich door ‘eenheid in verscheidenheid’. De licht slingerende lanen, waterpartijen en groenstroken, de gemetselde tuinmuren en  de zorgvuldig ontworpen parkeeroplossingen bepalen het beeld van de wijk. Elke straat bevat diverse ontwerpen van de hand van twee architecten. Er is veel aandacht voor individueel wonen: naast de twee handschriften, de twee dakpankleuren en de baksteenvariëteit zorgt de grote keuzemogelijkheid voor opties zoals erkers, uitbouwen en dakkapellen daarvoor. De Haagse school vormde een inspiratiebron voor zowel de woningontwerpen als het harmonieuze straatbeeld. Het wooncomfort is, mede door de goede energieprestatie, helemaal van nu.

Daniël Martina is als projectarchitect sinds de start in 2005 bij De Binnentuinen betrokken en werkte mee aan de ontwerpen van de diverse woningtypes en de verkaveling per blok en de uitwerking en begeleiding van de uitvoering van de eerder ontwikkelde woningen.

Copyright © 2015 Barst Architecten. All rights reserved.