BARST Architecten

BARST Architecten

Boshuisjes Vlieland fase 1

Verscholen in het bos langs kampeerterrein Stortemelk en vlakbij het Noordzeestrand staan twaalf prachtige houten boshuisjes. Deze specifiek voor dit bos ontworpen en sfeervol ingerichte vakantiehuisjes – in vier unieke ontwerpen – zijn relatief klein, maar voorzien van alle comfort en geschikt voor de verhuur gedurende het hele jaar. Alle modellen hebben een ruim terras, voorzien van een stoere tafel met banken gemaakt van hout uit de Nederlandse bossen.
De boshuisjes zijn duurzaam gebouwd. Ze hebben een goed geïsoleerde schil en in de winter worden ze verwarmd door middel van een pelletkachel. Een doorstroomboiler verzorgt het warm tapwater en voor het spoelen van de toiletten wordt duinwater gebruikt. Het resultaat: het project is gasloos én vrij van pv-panelen.

De boshuisjes zijn opgeleverd in juni 2017. Toen vond de officiële opening plaats in aanwezigheid van Staatbosbeheer, gemeente, campingbestuur en eilandbewoners.

BARST architecten werkte samen met Atelier Boekhout. Elk bureau ontwierp twee huisjes – inclusief het volledige interieur. Type Woodrock en het Beukennootje zijn van BARST architecten. De huisjes zijn gebouwd door Kramer’s Bouwbedrijf uit Sint Nicolaasga.

Een deel van de hier getoonde foto’s zijn, in opdracht van Stichting Rekreatiebelangen Vlieland, gemaakt door fotograaf Jan Willem Bullee.

Copyright © 2015 Barst Architecten. All rights reserved.