BARST Architecten

Villa M

Woonhuis

De opdrachtgevers wens was een woning als een maatpak; een woning die aansloot bij hun leven en woonwensen.
Een geborgen plek met alle woonfuncties op de begane grond.
Villa M bestaat uit een serie in U-vorm geschakelde volumes die onderling variëren in hun oriëntatie. De open lichte keuken is het hart van de begane grond, met uitzicht op het open weidse landschap. Het materiaalgebruik is traditioneel te noemen, metselwerk in halfsteensverband, keramische pannen, zink en hardsteen; het uiterlijk is dat allerminst. De voorgevel maakt, ondanks de forse openingen, een gesloten indruk. Achter deze abstracte omhulling wordt de bewoners privacy, comfort, ruimte en uitzicht geboden.

Advies: Sterk adviesbureau voor bouwconstructies b.v. Breda

 

Copyright © 2015 Barst Architecten. All rights reserved.