BARST Architecten

Villa Ruitersbos

Woonhuis

Het perceel waarop Villa Ruitersbos ligt wordt aan zuidwestelijke langszijde begrensd door een meertje en twee bomengroepen, het ontwerp is grotendeels gebaseerd op de kwaliteiten van deze zijtuin.
De wens van de opdrachtgevers was een stijlvol en representatief uiterlijk aan de straatzijde en een duidelijke relatie tussen interieur en exterieur aan de tuinzijde. Het 2-laagse volume met kap en de centrale entreepartij geven de gewenste stijlvolle uitstraling aan de straatzijde, terwijl aan de achterzijde de woning zich manifesteert als een bungalow. De woonruimten worden aan alle zijden omgeven door de tuin en profiteren optimaal van zon en zicht, bij het centrale terras wordt deze relatie tussen interieur en exterieur extra benadrukt.

Advies: Sterk adviesbureau voor bouwconstructies b.v. Breda

Copyright © 2015 Barst Architecten. All rights reserved.