BARST Architecten

Woonhuis Benoordenhout Den Haag

renovatie & interieuropgave

Dit woonhuis is de afgelopen paar jaar in enkele stappen aangepakt. De woning (1928) is gelegen op een markant punt van een bouwblok – onderdeel van beschermd stadsgezicht – in de Haagse wijk Benoordenhout. De woning kijkt uit op een van deze voormalige landschapsparken waarop de wijk, waarvoor Berlage het 1e ontwerp maakte, is gebouwd. De woning heeft een a-typische organisatie: zo zijn op de woonverdieping alle leefruimten gegroepeerd rondom een royale hal die mede door de aanwezige marmeren schouw oogt als een kamer. Een huis met veel aanknopingspunten voor een zorgvuldige architectonische en bouwkundige aanpak. Dat is wat de bewoners voorstond. Aan de buitenzijde is de woning behoudend gerenoveerd. Binnen gingen het realiseren van het gewenste hedendaags comfort en het herstellen/ in tact laten van de tijdgeest van de Haagse dertiger jaren hand in hand.

 

Copyright © 2015 Barst Architecten. All rights reserved.