BARST Architecten

Woonhuis Park Leeuwenbergh

Woonhuis

Dit plan betreft een ruimtelijke en programmatische ingreep bij een vrijstaande woning.
De oorspronkelijke uitbouw, die een schuur en vliering huisvest, vormt nu visueel en functioneel een buffer tussen het wonen en de grote achtertuin. In de nieuwe configuratie vormt de nieuwe woonkeuken de schakel tussen binnen en buiten. De nieuwe uitbouw staat op de bestaande footprint maar wordt aan 1 zijde wat verbreed. Het optillen van de kap maakt het creeëren van de hoofdslaapkamer erboven mogelijk. De materialisering en detaillering is in overeenstemming met het bestaande: Wit geschilderd opgaand metselwerk boven een donkere plint met rollaag, donkere kozijnen met ondiepe negge, houten gootklossen en koperen windveer, mastgoten en hemelwaterafvoeren.

 

Copyright © 2015 Barst Architecten. All rights reserved.