BARST Architecten

Nieuwbouw

Boshuisjes Vlieland fase 1

Verscholen in het bos langs kampeerterrein Stortemelk en vlakbij het Noordzeestrand staan twaalf prachtige houten boshuisjes. Deze specifiek voor dit bos ontworpen en sfeervol ingerichte vakantiehuisjes – in vier unieke ontwerpen – zijn relatief klein, maar voorzien van alle comfort en geschikt voor de verhuur gedurende het hele jaar. Alle modellen hebben een ruim terras, voorzien van een stoere tafel met banken gemaakt van hout uit de Nederlandse bossen.
De boshuisjes zijn duurzaam gebouwd. Ze hebben een goed geïsoleerde schil en in de winter worden ze verwarmd door middel van een pelletkachel. Een doorstroomboiler verzorgt het warm tapwater en voor het spoelen van de toiletten wordt duinwater gebruikt. Het resultaat: het project is gasloos én vrij van pv-panelen.

De boshuisjes zijn opgeleverd in juni 2017. Toen vond de officiële opening plaats in aanwezigheid van Staatbosbeheer, gemeente, campingbestuur en eilandbewoners.

BARST architecten werkte samen met Atelier Boekhout. Elk bureau ontwierp twee huisjes – inclusief het volledige interieur. Type Woodrock en het Beukennootje zijn van BARST architecten, type Barn en Spider zijn van de hand van Atelier Boekhout. De huisjes zijn gebouwd door Kramer’s Bouwbedrijf uit Sint Nicolaasga.

Een deel van de hier getoonde foto’s zijn, in opdracht van Stichting Rekreatiebelangen Vlieland, gemaakt door fotograaf Jan Willem Bullee.

MONUMENTALE T-BOERDERIJ BETUWE

BARST neemt een voormalige kloosterboerderij uit 1876 onderhanden die in het verleden gesplitst is in 2 eenheden. Nadat BARST eerder al het linkergedeelte aanpakte, wordt nu de woning van de bewoners rechts gerenoveerd en verbouwd. Het zwaartepunt van de opgave vormt de ‘bijschuur’ die in functionele zin een onderdeel van het wonen vormt. De aanleiding voor de opgave is tweeërlei: de schuur verkeert – behoudens de voorgevel – in een matige staat en tegelijkertijd is er de wens om de indeling op de schop te gooien.
Het resultaat van de bouwkundige opgave is een geheel nieuw casco met een ongewijzigde verschijningsvorm en detaillering en daarbinnen enkele lichte gevelwijzigingen. Het resultaat van de ontwerppuzzel is een ware metamorfose: de naar binnen gekeerde schakeling van ruimtes wordt opgeschoond en legt het schuur-dna weer bloot. De heldere nieuwe indeling zorgt niet alleen voor een logische hiërarchie van de ruimtes onderling maar koppelt de verblijfsruimten bovendien met alle zijden van de tuin. Onder de kap vormt de dubbel hoge woonkeuken samen met de en suite ‘leef-deel’ het nieuwe hart van bijschuur.

In januari 2014 zijn de gemeentelijke goedkeuringen verkregen.
De (ver-)bouwwerkzaamheden staan gepland voor 2014.

Villa M

De opdrachtgevers wens was een woning als een maatpak; een woning die aansloot bij hun leven en woonwensen.
Een geborgen plek met alle woonfuncties op de begane grond. > Lees meer

Copyright © 2015 Barst Architecten. All rights reserved.